Informatie Kinderopvang

Kinderopvang Willemijn stelt zich voor

Kinderopvang Willemijn bied dagopvang met persoonlijke aandacht voor uw kind. In een huiselijke sfeer bieden wij allerlei activiteiten die aansluiten op de interesse en vaardigheden van uw kind. Wij zullen u als ouder zo veel mogelijk ontzorgen zodat u werk en opvoeden goed kunt combineren.

Kinderopvang Willemijn is gevestigd in Heelsum en heeft ruime openingstijden.  Wij hebben  een groepen van 0 t/m 4 jaar. Bij voldoende 3 jarigen hebben we een 3 plus groep. Willemijn ligt in een bosrijk wandelgebied met de kinderboerderij als buren.  De buitenruimte biedt een veilige speel-  en ontdekomgeving waar kinderen volop hun fantasie kunnen ontplooien. Wij bieden VVE (vroeg en voorschoolse Educatie) Met een zandbak, grote en kleine glijbaan en veel rijdend materieel kunnen de kinderen naar hartenlust spelen.

De ruimtes bij Willemijn

Kinderopvang Willemijn heeft  lichte groepsruimtes en een ruime speelhal. De groepen zijn zo ingericht dat er verschillende hoekjes zijn gecreëerd,  zo is er een woon/keukenhoek een auto hoek en een lees hoek.    De ruimtes worden regelmatig veranderd  en aangekleed in het kader van het lopende thema. Ook de allerkleinsten hebben een eigen ruimte binnen de groep waar ze veilig op ontdekking kunnen gaan. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk een huiselijke sfeer te creëren en een verlengstuk van het gezin te vormen.

Spelen2

Een dagje bij Willemijn

De kinderen beginnen hun dag op hun groep waar ze papa en/of mama uitzwaaien. Vanaf 9.00 splitst de 3+ groep zich op en wordt het dagprogramma gevolgd. Het gezamenlijk eten en drinken staat bij ons centraal en zowel  ’s- ochtend ’s als ’s- middags wordt er een gerichte activiteit aangeboden. De kinderen bij Willemijn beleven veel plezier aan de dans en discoactiviteiten. Aan het einde van de dag worden de kinderen weer op een groep samengevoegd, zo blijft er veel speelplezier. Wij hechten er veel waarde aan dat de kinderen minimaal één keer per dag naar buiten gaan. Dit kan in de vorm van een wandeling maken of lekker buitenspelen in onze uitdagende tuin.

Uitstapjes Regelmatig worden er in het kader van de thema’s uitstapjes gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn: de dierentuin,  kinderboerderij,  winkels, bibliotheek en treinen kijken. Ook werken wij samen met andere organisaties. Hierbij denken wij bijv. aan bibliotheek, consultatiebureau en sportverenigingen.

Drie Plussers

Voor de driejarigen worden leeftijdsgebonden activiteiten georganiseerd ter voorbereiding op de basisschool. Zo spelen wij in op dagritme, zelfstandigheid en motorische vaardigheden.

Verzorging

Bij Willemijn ontbreekt het uw kind aan niets. De (standaard) voeding en luiers zijn allemaal inbegrepen. U hoeft hier dus niet zelf voor te zorgen. Rust, reinheid en regelmaat lopen als een rode draad door de dag heen.

Pedagogisch medewerkers

Pedagogisch medewerkers spelen een belangrijke rol bij de veiligheid en het welbevinden van ouder en kind. Ieder kind is uniek en wordt ook als zodanig benaderd. Als verlengstuk van de ouders werken onze pedagogisch medewerkers mee aan het bijbrengen van normen en waarden. Tevens staat respect voor elkaar, de omgeving en materiaal bij ons hoog in het vaandel. Al onze pedagogisch medewerkers zijn geschoold op niveau 3 of 4 en HBO. De pedagogisch medewerkers zijn BHV geschoold en volgen jaarlijks een BHV herhalingstraining. Teven zijn zij in het bezit van een Kinder-EHBO certificaat. Zij zullen zich ieder jaar in hun vakgebied blijven bekwamen door middel van scholing, cursus of training. De pedagogisch medewerkers zullen handelen naar de vier pedagogische basisdoelen.

Klik hier om verder te lezen